• KONTAKT
  • NËSE KENI PËR TË DENONCUAR NJË RAST ABUZIV APO KORRUPSIONI KONTAKTONI ME SMS REDAKSINË NË NUMRIN: (+355) 0682101111
Tuesday, September 16, 2025
  • Login
Ekskluzive
  • Kreu
  • Aktualitet
    • Kryesore
    • Kronike
    • Sociale
    • Kulture
    • Diaspora
    • Bota
  • Debat
    • Blog
    • Rekomanduar
  • Ekskluzive
  • Dosja X
  • Speciale
  • Telefoni Prishur
  • Histori
  • Nostalgji
  • Metro
  • Lifestyle
  • Kuriozitete
  • Sport
  • Humor
No Result
View All Result
  • Kreu
  • Aktualitet
    • Kryesore
    • Kronike
    • Sociale
    • Kulture
    • Diaspora
    • Bota
  • Debat
    • Blog
    • Rekomanduar
  • Ekskluzive
  • Dosja X
  • Speciale
  • Telefoni Prishur
  • Histori
  • Nostalgji
  • Metro
  • Lifestyle
  • Kuriozitete
  • Sport
  • Humor
No Result
View All Result
Ekskluzive
No Result
View All Result

Kujtesë! Në këtë situatë përgatisni bukën masive në shtëpi me duart tuaja siç e bënin furrat dikur: Ja receta!

March 22, 2020
in Aktualitet, Kryesore

Në këtë periudhë kujdesi ndaj ushqimeve duhet të jetë i shtuar. NJë nga produktet që konsumohet më shumë në vendin tonë është pikërisht buka.Ka recetë të ndryshme të përgatitjes së bukës në shtëpi. Këtë herë kërkesa ishte për bukën massive, pas disa këshillash nga bukëpjekësit arritëm të gjemë këtë recetë për ju

Përbërësit
700g miell

2 lugë e gjymsë gjelle me maja

1 lugë çaji kripë

1 lugë çaji sheqer

3 lugë gjelle vaj ulliri

500ml ujë i ngrohtë

Përgatitja
Për të përgatitur këtë bukë të shijshme fillimisht duhet që të bëni gati brumin e ardhur.

Në një tas të vogël hidhni 150ml ujë të ngrohtë dhe 1 lugë gjelle maja të thatë.

Përziejeni mirë sa kokrrizat e majasë të shkrihen dhe më pas shtoni 200g miell.

Punojeni brumin derisa përbërësit të lidhen dhe sipërfaqja të jetë e lëmuar.

Këtë brum mbulojeni me qese kuzhine dhe lëreni të pushojë për 30-35 minuta.

Kur të ketë dyfishuar volumin e tij do ta kuponi që është gati.

Më pas AgroWeb.org ju sugjeron që të vazhdoni me përgatitjen e pjesës tjetër të recetës.

Në një tas të madh përzieni bashkë miellin e mbetur me kripën dhe sheqerin.

Ndërsa tek uji i mbetur tresni majanë e mbetur dhe bashkoheni me vajin e ullirit.

Kur ajo të ketë shkrirë këshillohet që ta hidhni ngadalë tek mielli.

Punojeni brumin me duar derisa sipërfaqja e tij të jetëe lëmuar dhe e njëtrajtshme.

Tani bashkoni dy brumërat dhe punojini për 10-15 minuta.

Për të pjekur këtë bukë duhet që në fillim të keni ngrohur furrën në 170 gradë.

Më pas derisa brumi të fryhet temperature e sobës duhet të qëndrojë 170.

Pasi të shihni që brumi ka ardhur, rriteni temperaturën në 200 gradë dhe lëreni të piqte plotësisht.

Pasi të jetë pjekur largojeni bukën nga tava dhe lëreni të pushojë në një pecetë.

Pasi të jetë ftohur mund ta prisni dhe ta konsumoni.

Kjo bukë mund të qëndrojë e freskët për 2-3 ditë nëse e ruani në ambient të thatë e pa lagështirë./AgroWeb.org

Next Post

Tërmet i fuqishëm në Kroaci! Dëmtohet spitali dhe Katedralja e famshme, s'ka viktima (Foto+Video)

Janë heronjtë e ditëve të sotme, por tani mjekët ia marrin këngës: Një ditë e re me diell do vijë! (Video)

Albin Kurti s’po e lë vdekjen me u bë lajm! Shihe Edi Ramën, ka harru veten e mbi vete po mban frikën e 3 milionë shqiptarëve

© Copyright 2013 Ekskluzive.al - All Rights Reserved

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Kreu
  • Aktualitet
    • Kryesore
    • Kronike
    • Sociale
    • Kulture
    • Diaspora
    • Bota
  • Debat
    • Blog
    • Rekomanduar
  • Ekskluzive
  • Dosja X
  • Speciale
  • Histori
  • Nostalgji
  • Metro
  • Lifestyle
  • Kuriozitete
  • Sport
  • Humor

© Copyright 2013 Ekskluzive.al - All Rights Reserved