• KONTAKT
  • NËSE KENI PËR TË DENONCUAR NJË RAST ABUZIV APO KORRUPSIONI KONTAKTONI ME SMS REDAKSINË NË NUMRIN: (+355) 0682101111
Tuesday, September 16, 2025
  • Login
Ekskluzive
  • Kreu
  • Aktualitet
    • Kryesore
    • Kronike
    • Sociale
    • Kulture
    • Diaspora
    • Bota
  • Debat
    • Blog
    • Rekomanduar
  • Ekskluzive
  • Dosja X
  • Speciale
  • Telefoni Prishur
  • Histori
  • Nostalgji
  • Metro
  • Lifestyle
  • Kuriozitete
  • Sport
  • Humor
No Result
View All Result
  • Kreu
  • Aktualitet
    • Kryesore
    • Kronike
    • Sociale
    • Kulture
    • Diaspora
    • Bota
  • Debat
    • Blog
    • Rekomanduar
  • Ekskluzive
  • Dosja X
  • Speciale
  • Telefoni Prishur
  • Histori
  • Nostalgji
  • Metro
  • Lifestyle
  • Kuriozitete
  • Sport
  • Humor
No Result
View All Result
Ekskluzive
No Result
View All Result

Restorantet greke nisin të ndiejnë ‘të nxehtin’ ndërsa çmimi i sufllaqes po rritet ndjeshëm

June 1, 2022
in Diaspora

Ndërsa restorantet grekë po përgatiten për sezonin e verës, ata po mbajnë një sy të vëmendshëm ndaj ndikimit potencialisht të dëmshëm të inflacionit – ilustruar gjerësisht nga çmimi në rritje i një pjate të njohur si nga vendasit ashtu edhe nga vizitorët.

Çmimet mesatare për sufllaqet janë rritur shumë më shpejt se masat kryesore të inflacionit – duke u luhatur në nivelin më të lartë të 28 viteve rreth 10% në Greqi, të përcaktuara nga agjencitë kombëtare të statistikave.

Vakti klasik i mishit të pjekur në skarë i mbështjellë në bukë të sheshtë me sallatë dhe kos me hudhër tani kushton mesatarisht 3,30 euro (3,55 dollarë) në rrethinat e Athinës, një rritje 30% nga vera e kaluar.

Me koston e përbërësve kryesorë të mishit, perimeve dhe vajit të lulediellit, të gjitha në rritje së bashku me çmimet e energjisë pasi lufta dhe pandemia prishin zinxhirët e furnizimit, rritja nxjerr në pah disa nga presionet kryesore me të cilat përballet ekonomia botërore në nivel bazë.

I parë prej kohësh si një ushqim i lirë dhe i arritshëm për pothuajse të gjithë, sufllaqja është bërë gjithnjë e më shumë lloji i artikullit që njerëzit me buxhete të kufizuara mendojnë dy herë përpara se të blejnë.

Njerëzit thonë se në të kaluarën blinin tre ose dy suvlaki me çmimin e sotëm, sepse janë shumë të shtrenjta tashmë, dhe rrogat janë shumë të ulëta.

Unioni Grill and Restaurant në Athinë thotë se çmimi i mishit të derrit është rritur 30% në 12 muajt e fundit, vaji i lulediellit i importuar përgjithësisht nga Ukraina me 125% dhe faturat e energjisë elektrike më shumë se 100%. RTS

Next Post

Merr fund beteja e ashpër ligjore mes Depp dhe Heard, ja vendimi që mori Gjykata

Argjentina shkërmoq Italinë në “Wembley”, bëhet fituesja e parë e “Finalissima”-s

“Lojtarët e Shqipërisë po luajnë në gjithë Europën”, Vrioni tregon forcën: Nga Premier League te Champions League, Kumbulla fitoi trofeun

© Copyright 2013 Ekskluzive.al - All Rights Reserved

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Kreu
  • Aktualitet
    • Kryesore
    • Kronike
    • Sociale
    • Kulture
    • Diaspora
    • Bota
  • Debat
    • Blog
    • Rekomanduar
  • Ekskluzive
  • Dosja X
  • Speciale
  • Histori
  • Nostalgji
  • Metro
  • Lifestyle
  • Kuriozitete
  • Sport
  • Humor

© Copyright 2013 Ekskluzive.al - All Rights Reserved